We gaan terug naar 1977...

Toen is door een groep enthousiaste jongeren een koor gevormd op ’t Zoldertje: Pajokowimiso. Een mond vol, maar de naam staat voor: Parochie Jongerenkoor Wieringerwerf, Middenmeer en Slootdorp. Deze naam ontstond omdat elke maand de repetities in één van deze drie dorpen waren. Het koor had in het begin ongeveer 30 leden. Theo van de Peppel begeleidde als eerste dirigent het koor. Uiteindelijk na 4 jaar werd de naam van het koor veranderd naar “Arrival”, naar een single en album van ABBA. Na het aftreden van Theo in 1983 zijn er verschillende dirigenten geweest waaronder Joop Wiebering, Ineke Bouma en Annie Dapper. Rond 1986 had Arrival de meeste leden tot nu toe, namelijk 65 leden.

Op 18 juni 1987 was een viering vanwege het 10-jarig bestaan. Na de jubileumviering was een aansluitend jubileumfeest tot laat in de nacht op de boerderij van familie Zijlmans aan de Oostenmiddenmeerweg. In 1987 is in de kerk van Wieringerwerf een wand geplaatst naast het altaar waardoor De Beuk ontstond. De Beuk is nog steeds de ontmoetingsplek van het koor. 1990 was een bijzonder jaar, waar Arrival in de Oude Beurs in Middenmeer samen heeft gezongen met Lee Towers tijdens een concert. In samenwerking met  het koor Join’s Meeting hebben we twee nummers gezongen, onder begeleiding van het orkest & popgroep Emotional Feedback. Het ondertussen welbekende koorweekend ging in 1992 naar Duitsland, op uitnodiging van de parochianen van Bad-Berka. Na Annie Dapper stond Arrival 5 jaar onder begeleiding van Annelieze Bouma, waarna Willie van Haastrecht dit overnam in 1996.

In 1997 werd het 20ste jubileum gevierd van het koor. Er is toen ook deelgenomen aan het Korenfestival in Waarland. Later dook Arrival in 2001 de opnamestudio Elim te Tilburg in om een eigen CD op te nemen. Op deze CD staan 10 nummers die vaak worden gezongen zoals: “Geniet van het goede” en “Jij blijft mij boeien”. In 2002 is het 25-jarig jubileum gevierd met een reüniefeest op de boerderij van Gerard en Judith Datema aan de Westerterpweg. Na Duitsland heeft het koor in 2004 gezongen in de katholieke kerk van Legnica in Polen. In 2007 had Arrival voor het eerst haar eigen website, die in 2020 is vernieuwd.

In 2012 hebben we deelgenomen aan het Korenfestival Wieringermeer naar aanleiding van de fusiegemeente Hollands Kroon. Dit was een groot succes met 10 koren waar circa 500 zangers en zangeressen voor meer ongeveer 2000 bezoekers hebben opgetreden! In hetzelfde jaar is Arrival opnieuw naar de bevriende parochie van Bad Berka in Duitsland geweest tijdens het koorweekend. In 2015 heeft Jenneke Oomen het (dirigent)stokje overnomen van Willie van Haastrecht, die meer dan 19 jaar het koor heeft gedirigeerd. In 2017 had Arrival haar 40-jarig jaar jubileum, dit is groots gevierd met een jubileumviering en aansluitend een gezellig reüniefeest bij de Meerhoeve in Middenmeer met oudleden en alle betrokkenen sinds 1977. Nu nog steeds zingt Arrival vrolijk verder en worden er nog altijd volop evenementen georganiseerd en gezellig geborreld na de vele repetities.

Iedereen kan zingen, ook jij!

Nieuwsgierig geworden?

Houd je van zingen en gezelligheid? Kom dan gerust een keer langs bij één van onze repetities op vrijdagavond! Als je vragen hebt hierover kun je deze stellen via de mail of Whatsapp. Heb je een andere vraag? Je kunt altijd contact met ons opnemen.